Wanneer:
november 10, 2017 @ 21:00 – 23:00
2017-11-10T21:00:00+01:00
2017-11-10T23:00:00+01:00
Waar:
Galerie Café Leidse Lente
Haagweg 4
2311 AA Leiden
Nederland
Kosten:
Gratis
Claudia Robbens @ Galerie Café Leidse Lente | Leiden | Zuid-Holland | Nederland

Korte biografie tbv album ‘Who you want to be’ en Claudia Robbens

Als je van mooie ballads, medium swing, shuffles en de niet-drie-akkoorden bluesy feel houdt, dan zal Claudia Robbens je verblijden met dit complete afwisselende album. Met haar vaste gitarist Kim Wijsbeek en bassist Dick Hoppe en een aantal te gekke muzikanten zoals Joost van Es (viool), Gregor Hamilton en Ferry Lagendijk (toetsen), Jan van Bijnen (pedalsteel), Arie Verhaar (drums) en BJ Baartmans (slide) weet zij je te raken met sfeervolle zelfgeschreven songs. ‘Who you want to be’ is een serieus album met verrukkelijke ingetogenheid en vette songs.

Claudia Robbens zong in 1981 de beide ABBA vocalen voor het succesvolle project Stars on 45 II. Zij werkte samen met onder andere Rob van den Broeck en Bert van den Brink en maakte haar eerste plaatje met Robbie van Leeuwen (Shocking Blue) evenals Claudia, geboren en getogen in Den Haag.

Op dit moment toert Claudia Robbens met een viermansformatie door het land en brengt de songs van het album ‘Who you want to be’ op akoestische wijze ten gehore. Muzikanten zijn Dick Hoppe (bas), Kim Wijsbeek (gitaar), Ruud de Grood (toetsen/gitaar) en zang (Claudia Robbens).

Album ‘Who you want to be’

Kwetsbaar en soms meedogenloos gezongen zoals in het vette slide nummer ‘Old Habits’ en in de met gouden randjes versierde ‘Orange County’ waar verrassende koortjes je meeslepen over verre oceanen. ‘Cherokee’ en ‘Into you’ waarin de pijn van het gemis te voelen is en ‘Hope’ je doet geloven in alles waar hoop voor staat. Kortom: het is magie die ontstond tussen de muzikanten die meespeelden op dit album waar producer Andre van den Bunt een compacte sound creëerde met ruimte voor bijzondere gitaar-lickjes, ronkende Hammond en wilde Wurlitzer partijen (Lagendijk) maar waar ook de kwetsbaarheid van zich mag laten horen. Inmiddels is de eerste clip met het nummer ‘So far away from home’ te beluisteren. De warme klanken van fluitist Isaac Muller zijn oprecht en raken je hart in deze ode aan de aarde.

Subtiel, ingetogen en gedurfd ‘Who you want to be’, Claudia Robbens heeft lang op zich laten wachten maar maakt het in één klap goed met dit prachtige album.