Negen cartoonisten die live losgaan op het onderwerp Rembrandt. Met dit initiatief, dat cartoons en cartoonisten meer bekendheid wil geven, wordt de 350ste sterfdag van Rembrandt geëerd én geridiculiseerd.

In de groep zitten tekenaars Tom Janssen, Benjamin Kikkert (Kik), Tjeerd Royaards, Renée van der Kerkhof, John Körver (Kurf), Moshe Gilula, Jean Gouders, Marc-Jan Janssen en Maarten Wolterink (organisator, Leidsch Dagblad).

Dit ‘kunstje’ wordt binnen 60 minuten gedaan in het Lente Lokaal boven De Leidse Lente in het gebouw Haagweg 4. Op die zaterdagmiddag 21 september gonst het daar al van de bezoekers vanwege de Kunstroute. Opening is om 13.50 uur door Francisco Jole (BNNRVARA), journalist en hoofdredacteur van de opiniesite Joop waar veel van de tekenaars publiceren.

De battle ontploft van 14.00 tot 15.00 uur. Daarna kunnen bezoekers live stemmen op de werken en om 16.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Onder de stemmers zullen tien stripboeken van Kas worden verdeeld.

Amnesty International Leiden zal aanwezig zijn om aandacht te vragen voor onderdrukking van journalisten en cartoonisten.