Wanneer:
mei 25, 2018 @ 21:00 – 23:00
2018-05-25T21:00:00+02:00
2018-05-25T23:00:00+02:00
Waar:
Galerie Café Leidse Lente
Haagweg 4
2311 AA Leiden
Nederland
Kosten:
Gratis
Toine Scholten en Jara @ Galerie Café Leidse Lente | Leiden | Zuid-Holland | Nederland

Toine Scholten 

Toine Scholten is een Haagse gitarist en vocalist die zijn inspiratie haalt uit Blues en Jazz. Hij is momenteel bezig met zijn debuutalbum “Diversity”.

Daarnaast reist en speelt Scholten door heel Europa. Hij verbreedt zijn Blues- en Jazzroots door verschillende muzikale gebieden te onderzoeken. Toine Scholten heeft gespeeld bij De Wereld Draait Door en was onderdeel van de talentenshow The Best Singer-Songwriter. Hij stond in het voorprogramma van onder andere Robben Ford, Matt Scofield en Cory Henry. Op dit moment verzorgd de gitarist/zanger de supporting acts voor gitarist Erwin Java (bekend van o.a Herman Brood, Cuby and The Blizzards) die met zij band King Of The World door Europa toured.

Jara 

Ook wel omschreven als de “Nederlandse Joni Mitchell” onderscheidt Jara zich door haar intelligent uitgedachte liedjes, gelaagde teksten en open gitaarstemmingen, geïnspireerd door folkhelden uit de jaren ’60 en ’70. Ze schrijft en speelt al een aantal jaar in binnen-en buitenland, heeft een aantal eigenzinnige releases op haar naam staan en blijft steeds onderweg – solo of met haar band speelt ze elke zaal stil. Live zoekt ze naar een kwetsbaarheid die niemand onberoerd laat. Jara reisde het afgelopen jaar op en neer naar Berlijn waar ze een album opnam over liefde en afscheid, dat het komende jaar zal verschijnen. Op dit moment toured Jara mee als supporting act met de band Joes Goes Hunting!