Na een korte zomerstop hebben we de deuren van Leidse Lente weer wijd open gezet en zijn we vol enthousiasme van start gegaan met het nieuwe seizoen. Er staat nogal wat op het programma.

Op 28 augustus zat Leidse Lente bij de eerste ‘Bij wijze van spreken’ – met organisatoren Gideon Roggeveen en René Oskam – al weer helemaal vol met geïnteresseerd publiek dat geboeid luisterde naar de verhalen van de sprekers.

We kijken vol verwachting uit naar aanstaande vrijdagavond, 31 augustus, wanneer singersongwriter Brian James, geen onbekende in de Leidse muziekwereld, op ons huiskamerpodium plaatsneemt en zijn eigen werk gaat spelen.

De week erna, op 7 september, neemt Narda Miedema plaats op het podium en zal haar jazzy popsongs uitvoeren. Ook de vrijdagavonden erna kun je voor livemuziek bij ons terecht. We zijn er trots op dat we nog steeds de toegang gratis kunnen houden.

Waar we op dit moment erg druk mee zijn, is het organiseren van cultuurmiddagen. Leiden staat natuurlijk bekend om het Leids Cabaret Festival maar waarom wachten tot februari om cabaret- en comedytalent te zien? Daarom zijn we nu bezig om contact te leggen met impresariaten om te kijken aan welke aanstormende talenten we vanaf januari (of misschien wel eerder) eens per maand op zondag een podium kunnen bieden. Ook liefhebbers van klassieke muziek komen aan hun trekken. Diverse artiesten hebben zich al bij ons aangemeld om op te treden.

Sowieso hebben we op dinsdagavond 11 september de open Leidse Lente Luisteravond. Je kunt er komen luisteren en je laten verrassen door muzikanten, performers, dichters of andere beginnende podiumbeesten, of… je kunt zelf plaats nemen op het podium om het publiek kennis te laten maken met jouw artistieke uitingen.

We zijn een Galerie Café en daarom spreekt het voor zich dat je bij ons terecht kunt tijdens de Leidse Kunstroute op 22 en 23 september. De galeries van kunstcomplex Haagweg 4 houden open huis en ook bij Leidse Lente kom je artistiek aan je trekken.

We houden onze site en agenda nauwgezet bij, dus kijk regelmatig naar wat we op het programma hebben staan of hebben gezet. Mocht je nou zelf eens iets willen uitproberen op ons podium, neem dat contact met ons op via info@galeriecafeleidselente.nl of bel met 070 737 0 437. We zien je graag terug bij Leidse Lente.