Voor veel mensen is de aankomende vakantie een reden om het op werk wat rustiger aan te doen. Geen nieuwe afspraken meer maken, agenda leeg en stilletjes aan afbouwen om je daarna over te geven aan een ‘dolce far niente’.

Niet bij Leidse Lente echter. Ofschoon Leidse Lente vanaf 28 juli tot en met 20 augustus gesloten is, gaat achter de schermen het werk gewoon onverminderd verder. Voor de evenementen die de komende maanden staan gepland moeten we nog veel informatie ontvangen en zaken regelen om alles in goede banen te leiden.

Een van de bezigheden die veel aandacht vraagt, is het nieuwe Leidse Lente Magazine dat in september verschijnt. Het nieuwe magazine staat boordevol informatie over de activiteiten die Leidse Lente in het seizoen 2018-2019 ontplooit en over de kunstenaars die hun atelier op Haagweg 4 hebben. Informatie inwinnen, teksten schrijven, foto’s maken en redigeren. Het maken van een magazine vraagt veel aandacht en precisie. En geduld.

Tegelijkertijd werken we hard aan het samenstellen van een fantastisch avondprogramma voor het nieuwe seizoen. Klik op ‘Agenda’ en je ziet ons hele programma. Als Leidse Lente op 21 augustus haar deuren weer opent, kun je ’s avonds al komen genieten van de eerste Luisteravond. Dichters, muzikanten, cabaretiers, iedereen die een podium en enthousiast publiek zoekt, is welkom.

Muziek vormt sowieso een belangrijk onderdeel van het Leidse Lente-programma. Iedere vrijdagavond is er live muziek. Zomaar een greep uit de artiesten: het Suzanne Sanders Duo, Wouter Hogers of de bluesrockband Trash. En op 14 oktober voert Joris Lutz gitaarliefhebbers mee in een van zijn beroemde Six String Sessions met bekende gitaristen.

Terug van weggeweest zijn René Oskam en Gideon Roggeveen met hun ‘Bij wijze van spreken’. Op 28 augustus kun je weer aanschuiven en luisteren naar vijf interessante, ontroerende of komische verhalen van evenzoveel interessante mensen. Van wetenschapers tot moeders van meerlingen.

Uiteraard kun je vanaf 21 augustus ook gewoon bij ons terecht voor een heerlijke cappuccino, thee of een verfrissende versnapering. Ondertussen is de keukenbrigade hard bezig om de lekkerste verantwoorde, duurzame gerechten voor je te verzorgen.

We zien je na de zomer graag bij ons verschijnen! Het hele team van Galerie Café Leidse Lente wenst je een fantastische zomer.