Ella van Elck is geboren op 6 augustus 1944 in Wassenaar en is een leven lang creatief.

In 1974 volgde zij een cursus Creatieve Handvaardigheid  bij de Nederlandse Handenarbeid Federatie te Den Haag. Hier heeft zij leren werken met allerlei materialen. Doel van deze opleiding was het leiding geven op scholen en buurthuizen. Daarna volgde zij een jaar de Vrije Academie in Den Haag. Om haar technieken te verfijnen heeft zij vier jaar lang lessen gevolgd bij fijnschilderes Lux Buurman in Wassenaar.

Schilderen kwam in het leven van Ella van Elck nadat in 1990 een kennis zijn schilderwerken in haar huis met groot succes exposeerde. Door zijn aquarellen werd zij zo gegrepen dat ze voorzichtig begon met schilderen. Toch begon het echte schilderen pas in 1995. Zij kocht verf en penselen en ging aan de slag met aquarelverf. Nu werkt Ella van Elck voornamelijk met olieverf, wat zij een geweldig medium vindt. Wanneer ze aan het schilderen is, vergeet ze de tijd.

Ella van Elck heeft humor. Zo hebben kippen soms gelakte nagels en dragen varkentjes soms een rokje. Ella houdt van de technieken van oude meesters en werkt graag met een onderschildering van ruwe omber met wit om schaduwen en positie vast te leggen. Daarna volgt de invulling met kleur, dit alles in olieverf.

Ella van Elck geeft privélessen en workshops tot ca. 4 personen, ook op locatie.

Tijdens de lessen wordt er aandacht aan kunst gegeven.

P.T.M.M. Van Elck
www.ellavanelck.nl
0612315604
ellavanelck@gmail.com