Els Goddijn

Als kunstenaar bewandelt Els twee totaal verschillende wegen, die haar echter allebei veel voldoening en uitdaging geven.

Op 15 jarige leeftijd begon zij naar aanleiding van een emotionele beleving met het schilderen van olieverf portretten. Het eerste schilderijtje was een portret van haar toenmalige vriendje, daarna zouden er nog vele portretten van bekenden en onbekenden volgen.

Els is echt een olieverf adept, ze vind het “botergevoel” van dit medium heerlijk en gebruikt behalve penselen ook vaak haar vingers om subtiele overgangen in de tonen van het portret te krijgen. Haar schilderijen zijn realistisch en ze geeft zich moeite het karakter van de geportretteerde goed te treffen.

Tijdens de 5-jarige opleiding aan de kunstacademie Leiden is Els ruimtelijk werk gaan maken.

Dit recente werk bestaat onder andere uit transparante objecten die met sheets gemaakt worden. Vaak zijn er teksten of fotonegatieven in deze objecten verwerkt. Het ruimtelijk werk is ontstaan rond het thema contrast; positief versus negatief, en de lading ervan komt tot stand door haar eigen ervaringen in het materiaal gestalte te geven. Het verhaal wat Els hiermee wil vertellen is zowel persoonlijk als universeel en haar intentie is de beschouwer emotioneel te betrekken.

Momenteel is Els bezig met een sociaal project: het creëren van een gevederde cel . De cel is bedoelt als tegenovergestelde van het huidige verblijf van een politiek gevangene in het buitenland en is gevuld met zachtheid, transparantie en genegenheid.