LENIE KAMSTRA

‘Kleur heeft in mijn leven en werk een belangrijke rol. Bij elke nieuwe serie doe ik kleuronderzoek. Ik meng dan als een apotheker mijn kleuren van hoog gepigmenteerde verf.  Zelden is dat zo uit de tube. Er ontstaan nieuwe combinaties en nuances, in vele lagen over elkaar. Ik zoek naar diepte en de juiste uitdrukking die ik het schilderij wil meegeven. Soms is het resultaat poëtisch, een andere keer expressief en krachtig.

Mijn verbinding met de natuur, dieren en met het onderbewuste zijn  terugkerende thema’s. Andere culturen, muziek en krachtige vrouwen inspireren me. Eigenlijk schilder ik vaak mijn verlangen naar een paradijselijke wereld, een plek waar ik graag zou willen zijn. En wie naar mijn schilderijen kijkt, kan even in die wereld stappen.

Het gebruik van verschillende technieken vind ik een uitdaging. Mijn recente serie Wild Flowers is gemaakt met Acrylverf en Spraypaint, waarbij ik bloemen, bladeren en takken uit mijn tuin als ‘sjabloon’ heb gebruikt. Ook verwerk ik soms epoxy in mijn schilderijen, niet alleen als eind laag, maar ook in tussenlagen, zodat er veel diepte en transparantie ontstaat. Daarnaast werk ik graag met hout.’

Behalve vrij werk heeft Lenie Kamstra grote kunstwerken in opdracht gemaakt voor o.a. hospitia en wooncentra. Haar schilderijen en houtsculpturen worden geëxposeerd in diverse galeries en bevinden zich in bedrijven en in particuliere collecties in Nederland, België, Verenigde Staten en Japan.

Atelier Lenie Kamstra,
Satellietbaan 35,
2181 MG Hillegom
mail@leniekamstra.nl
www.leniekamstra.nl
www.facebook.com/lenie.kamstra
0252-527200