Miriam van Praag

Miriam van Praag fotografeert al wat haar raakt. Door middel van intieme rapportages verbeeldt zij met veel gevoel gewone en ongewone dagelijkse situaties. Soms ook met een knipoog. Misschien heeft alles wel een boodschap, zelfs dat wat niets lijkt kan betekenis hebben of inzicht geven in het leven. Al fotograferend streeft zij ernaar om op deze manier de omringende wereld vast te leggen.

“Wanneer je werkt en leeft vanuit creativiteit maakt het niet uit wat voor taken er van je worden verwacht. Alles wordt een ontwikkeling – een in focus raken met jezelf.”

Een druk leven is ook een druk hoofd, dus alles is netjes en georganiseerd. Op dit moment archiveert zij haar analoge collectie door deze digitaal om te zetten voor een plek toekomst. Het werk omslaat een tijdsbestek van 25 jaar; zo werkt ze aan een overzicht op lange termijn.

Miriam van Praag gestudeerde aan de Vrije Academie in Den Haag en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (1985 – 1991). In 1992 richtte zij Lola Pictures op.

Ze fotografeert in opdracht van bedrijven en particulieren en verkoopt haar foto’s voor de inrichting van openbare ruimten.

www.lolapictures.nl