Workshops voor bedrijven en particulieren:

Deze zijn leuk als bedrijfsuitje, maar natuurlijk ook om met je vrienden te doen. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Escaperoom Leiden 

In samenwerking met Galerie Café Leidse Lente

Het is mogelijk om een bezoek aan Leidse Lente te combineren met een ontsnapping uit Escaperoom Leiden. Alleen al voor de bijzondere locatie is het de moeite waard om Escaperoom Leiden te bezoeken! De raadselkamer is gevestigd in een van de oudste gebouwen van Leiden: de waltoren ‘Oistenrijck’ (Oostenrijk) aan de Jan van Houtkade 50. Door de Leidenaren ook wel het ‘Kruithuisje’ genoemd. Het is een Rijksmonument.

Rembrandts atelier
De geruchten gaan dat de Leidenaar Rembrandt van Rijn in zijn beginjaren een klein ateliertje had in het Kruithuisje. Boze tongen beweren dat Rembrandt in dit atelier werd bezeten door mysterieuze krachten. Ontdek jij wat het geheim is achter zijn meesterlijke, haast onmenselijke kunst? En kun je ontsnappen uit de middeleeuwse toren? Je hebt één uur!

Groepsgrootte
Een spel kan in de escaperoom kan door maximaal 7 personen tegelijk gespeeld worden. Is je groep groter dan 7 personen? Splits dan de groep op in kleinere groepjes. Die kunnen dan na elkaar het spel spelen. De groepen die niet in de escaperoom zijn, kunnen dan bijvoorbeeld een borrel drinken of een leuke workshop volgen bij Leidse Lente (denk een fotoshoot in jaren 70 stijl, een schilderworkshop of gewoon een gezellig bordspelletje).

De arrangementen

Je kunt een bezoek aan de escaperoom met verschillende opties in Leidse Lente combineren: 
  • Escaperoom € 110,- + Koffie en gebak (€ 5,- pp)
  • Escaperoom € 110,- + Lunch (€ 12,95 pp) 
  • Escaperoom € 110,- + Diner (+/- € 26,50 pp) – Je kiest voor, hoofd en nagerecht van de kaart en ontvangt een gratis parkeerkaart
  • Escaperoom € 110,- + borrel (prijs op aanvraag)
  • Escaperoom € 110,- + creatieve workshop (zie mogelijkheden workshops en scrol naar beneden)
Hoe werkt het? 
Wil je gebruik maken van een (of meerdere) arrangementen? Neem dan contact met ons op. Vermeld in je bericht in ieder geval: 
  • Uit hoeveel personen je groep bestaat 
  • Welk arrangement je voorkeur heeft
  • De datum waarop je wilt komen en het tijdstip waarop je de escaperoom wilt spelen 
  • Je contactgegevens, inclusief mobiel telefoonnummer en mailadres

Leidse Lente checkt voor je of je voorkeursdatum en -tijd nog beschikbaar zijn. We nemen dan contact met je op om de reservering rond te maken of door te spreken. We kunnen je ook vrijblijvend een offerte sturen.

Parkeren en een gratis busje 

De grootste parkeerplaats van Leiden ligt náást de Leidse Lente. Je parkeert je auto op de parkeerplaats en naast je bezoek aan de Leidse Lente kun je ook gebruik maken van de gratis minibus die je verder de stad in brengt en weer ophaalt. Hij kan je ook halen en  brengen naar de escaperoom vanaf de  Leidse Lente. Boek je een arrangement, dan kun je voor slechts € 4,- per dag parkeren.
Bij het arrangement met het 3-gangen diner parkeer je gratis. 

Adres Escaperoom Leiden 
Escaperoom Leiden
Jan van Houtkade 50
www.escaperoomleiden.nl
(Ongeveer 20 minuten lopen, een mooie tocht langs de Leidse singel)

Vul dit formulier als je een arrangement met escaperoom wilt reserveren

Escaperoom

10 + 2 =

Vintage fotoshoot

In samenwerking met JELL fotografie

Met jouw bedrijf, gezin of vrienden terug in de tijd.
Jaren 70 kleding en interieur.

1 uur fotografie
25 foto’s, bewerkt in kleur en zwart/wit in hoge resolutie 
Tarief € 250 

Verzorgd door :
Jell fotografie
+316 14 81 38 75
www.mariellevandelft.nl

ArtyParty

Workshop met jouw collega’s, vrienden of familie?

Zoek je een workshop waar je met jouw collega’s, relaties of vrienden met elkaar in actie komt? Maar ook zin hebt om het een feestje te laten zijn. Dan is de ArtyParty een uitgelezen kans voor jouw team om zich eens van haar creatieve kant te laten zien. Schilderen biedt een plezierige uitdaging die voor iedereen toegankelijk is en elke deelnemer mag zelf experimenteren met compositie verf en vorm. 
Vervolgens is het een creatieve workshop schilderen in combinatie met uitdagende muziek. Verschillende muziekstijlen van klassiek tot hiphop en van jazz tot hardrock zorgen elk voor een aparte sfeer. De deelnemers worden geblinddoekt en gaan intuïtief aan de slag op de maat van de muziek. Heel verassend want ieder in zijn eigen mood creëert zo zijn of haar eigen sfeer. De deelnemers worden herhaaldelijk voorzien van een palet met een andere kleur verf. Onze deskundige begeleiding zorgt dat elke deelnemer enthousiast en betrokken blijft. De blinddoeken mogen af om de vaste vormen te herkennen en gaan we over tot het accentueren van het werk. Het resultaat is verbluffend en doet denken aan een abstract expressionisme werk van Jackson Pollock, een van de invloedrijkste Amerikaanse kunstschilders van de 20e eeuw.


Kunstcentrum Haagweg 4 is ‘the place to be’ als het om kunst gaat. Want met ca. 60 kunstenaars onder één dak, halen wij het beste in jou naar boven. Wij zien alvast uit naar jouw komst en bereiden ons alvast voor op deze creatieve marathon.

Programma voorbeeld:

15.00 uur welkomstwoord
15.10 uur start uitleg workshop
15.15 uur aan de slag met schilderen
Korte drinkpauze tussendoor
16.00 uur verfijnen en afronden van het kunstwerk

16.30 uur einde van de ARTY PARTY

In overleg kunnen de kunstwerken na het drogen opgehaald worden. Tevens bieden wij de mogelijkheid tot het laten inlijsten van het kunstwerk (prijs op aanvraag).
Welke insteek je ook kiest, schilderen biedt een plezierige uitdaging die voor iedereen toegankelijk is. Benieuwd hoe je jouw bedrijfsactiviteit of bedrijfsevenement creatief kunt verrijken? Neem contact op met ons via 071-7370473 of info@galeriecafeleidselente.nl. Wij denken graag met je mee.

Duur workshop 2 uur (minimaal 10 personen)
€ 18,50 pp inclusief materiaal
€ 25,00 pp inclusief materiaal, onbeperkt koffie/thee en zoet
€ 40,00 pp inclusief materiaal, onbeperkt koffie/thee, zoet en lunch
€ 47,50 pp inclusief materiaal, onbeperkt koffie/thee, zoet en diner
Drankjes op nacalculatie

DIK EN DUN SCHILDEREN

Workshop met jouw collega’s, vrienden of familie?

De Italiaanse schilder Fernando Botero is de echte uitvinder van het “verdikken”, dikke gitaren en broden, glazen, dames, enz. Er worden veel dikke dames geschilderd maar Botero heeft het verzonnen. Hij is dan ook een mooi uitgangspunt om in een kort bestek iets over een eigen stijl uit te leggen èn daarmee aan de slag te gaan. Het is tenslotte een wòrkshop. Tegenover hem zetten we de meester van het “verdunnen”, Modigliani. Bekend van zijn vrouwen met de lange nekken en neuzen. 

Na deze korte inleiding kies je dik òf dun en gaat iedereen met hetzelfde onderwerp aan de slag. 

Bijgestaan door twee ervaren kunstenaars Tineke en Gerard, schetsen we vlot om tijd genoeg te hebben om de verf, zelfs met verdikkingsmiddel, héél pasteusdik erop te smeren. Juist heel waterig en “dun” kan natuurlijk ook!
We leggen onze productie nog snel even bij elkaar voor de foto en gaan met òns kunstwerk en een smile huiswaarts. 

Duur workshop 1,5 uur (minimaal 10 personen)
€ 20,00 pp inclusief materiaal
€ 27,50 pp inclusief materiaal, onbeperkt koffie/thee en zoet
€ 42,50 pp inclusief materiaal, onbeperkt koffie/thee, zoet en lunch
€ 50,00 pp inclusief materiaal, onbeperkt koffie/thee, zoet en diner

Voor meer informatie bel naar 071-7370473 of stuur een mail naar info@galeriecafeleidselente.nl.

 

GESCHILDERDE COLLAGE

Workshop met jouw collega’s, vrienden of familie?

Naar aanleiding van een speciale gebeurtenis, feest, jubileum, nagedachtenis, of gewoon ‘voor zomaar’. Een workshop waarbij je schildert, tekent en plakt (de collage). Een groot groepswerk of ieder schildert/tekent/plakt individueel. Bijzonder is dat je het onderwerp van tevoren zelf kan bepalen. Als je dat niet wilt: laat je verrassen. Je kunt kiezen uit: natuur, architectuur, kunst, muziek, of een heel specifiek onderwerp (vooraf overleg).

Duur workshop 1,5 uur (minimaal 10 personen)
€ 20,00 pp inclusief materiaal
€ 27,50 pp inclusief materiaal, onbeperkt koffie/thee en zoet
€ 42,50 pp inclusief materiaal, onbeperkt koffie/thee, zoet en lunch
€ 50,00 pp inclusief materiaal, onbeperkt koffie/thee, zoet en diner

Voor meer informatie bel naar 071-7370473 of stuur een mail naar info@galeriecafeleidselente.nl.