Wanneer:
september 4, 2022 @ 15:00 – 17:00
2022-09-04T15:00:00+02:00
2022-09-04T17:00:00+02:00
Waar:
galerie cafe leidse lente
haagweg 4
leiden
Eddie Solomon @ galerie cafe leidse lente

Eddie Solomon komt uit een muzikaal en artistiek nest. Hij werd klassiek geschoold, maar zodra hij op zijn zestiende een aanstelling kreeg om een symfonie-orkest in te gaan, wilde hij meer ontdekken en zich vrij bewegen door het muzikale landschap, ongeketend. Zo leerde hij bijvoorbeeld de blues, de rock, jazz, avant-gardistische en improvisatiemuziek kennen. Zijn luister- en ontdekkingsdrang is niet te temperen. In zijn composities wil hij vernieuwend zijn en zichzelf telkens weer opnieuw ontdekken zonder zichzelf te herhalen.

Eddie Solomon zingt Engelstalig en Nederlandstalig en is beïnvloed door de muziek van o.a. Scott Walker, Jeff Buckley, Nick Cave en The Doors.

De mensen die luisteren naar Eddie Solomon worden vaak gegrepen door het verrassende vioolspel. Een concert is een intense beleving. Het is dynamisch en zijn muziek blijft telkens boeien door een gevarieerde structuur en melodische opbouw. Verder tovert Eddie Solomon een gehele one-man show tevoorschijn met zijn loopstation. 

LINKS:
Bandcamp: https://eddiesolomon.bandcamp.com
Website: https://eddiesolomon.wixsite.com/website
Facebook: www.facebook.com/music.eddiesolomon
Instagram: www.instagram.com/music.eddiesolomon
Youtube: Eddie Solomon – YouTube
Soundcloud: www.soundcloud.com/eddiesolomonmusic