Wanneer:
september 17, 2023 @ 15:00 – 17:00
2023-09-17T15:00:00+02:00
2023-09-17T17:00:00+02:00
Waar:
Galerie Café Leidse Lente
Haagweg 4
2311 AA Leiden
Marie Maanlicht @ Galerie Café Leidse Lente

Leidse jazzzangeres Marie Maanlicht lanceert eind augustus 2022 haar eerste single Jazzpolitie. 3voor12 Leidenschrijft een lovende recensie over Jazzpolitie en voegt dit nummer toe aan de landelijke playlist 3voor12 Lokaal Draait op Spotify.

Op 26 september 2022 is de videoclip van Jazzpolitie verschenen, opgenomen in Paradox Tilburg in samenwerking met Charcoal Film Collective.

De zangeres en liedjesschrijver brengt Nederlandstalige kleinkunst en jazz samen. Marie Maanlicht is de artiestennaam van de in Waalwijk geboren Marit Rooijakkers. Maanlicht is een knipoog naar de in jazzstandards veelbezongen maan en natuurlijk naar schemerige muzikale nachten in jazzclubs.

Marie Maanlicht is het eerste Nederlandstalige muziekproject van de Leidse zangeres en liedjesschrijver. De zangeres richtte zich voorheen op Engelstalig werk en stond met jazzband The Tone Travellers op podia van festivals Jazz in Duketown in Den Bosch en Amersfoort Jazz Festival.

De stap naar een Nederlandstalig en meer theatraal repertoire is geen onlogische. Al van kleins af aan is Marie in de ban van de fantasievolle en rebelse teksten van Annie MG Schmidt. Een paar jaar later kreeg zij er met het ontdekken van iconische ladies of jazz Ella Fitzgerald, Nina Simone en Billie Holiday wat meer idolen bij. Deze vrouwelijke inspiratiebronnen beïnvloeden haar werk.

Tegelijkertijd met de single Jazzpolitie bracht Marie Maanlicht ook de ballad Sucker voor Tragedie uit. Deze eerste twee Marie Maanlicht-nummers zijn opgenomen in Teejay Studio in Amsterdam.

Momenteel werkt Marie aan nieuw Nederlandstalig repertoire voor haar debuut EP

Video clip

Jazzpolitie: https://youtu.be/o12qqyMnthI

Social media

https://www.youtube.com/channel/UCPFyzeAFB9j-1CWasJZzfHA
https://www.instagram.com/mariemaanlichtmuziek/
facebook.com/ikbenmariemaanlicht

Muziek
Spotify https://open.spotify.com/artist/5K3Dfgmx6Eu1QE3uKCfhS6
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCBaoqcnEOJkVYxJaAlcGg7Q
Apple Music https://music.apple.com/nl/artist/marie-maanlicht/1635433310?l=en

Credits voor Jazzpolitie en Sucker voor Tragedie
zang, muziek en tekst: Marie Maanlicht
productie: Thijs de Melker – Teejay Studio
piano: Jasper Swank
videoclip en fotografie: Bram Aarts – Charcoal Film Collective
artwork: Maj Hansen