Dorith Hassing

Ik schilder gezichten omdat mensen mij diep raken. Met wie ze zijn, hun doen en zeker ook hun laten. Ook woorden fascineren mij mateloos. Mensen zijn een enigma. Ontmoetingen leiden tot nadenken en nieuwe inzichten, maar brengen mij ook in verwarring. Deze wirwar aan gevoelens die mensen bij mij oproepen, vertaal ik naar het doek.

Facing Dorith gaat over schoonheid en emotie, waarbij ik met schoonheid allesbehalve perfectie bedoel, maar wel karakter, sfeer, oorspronkelijkheid.
Mijn emoties vormen de basis van mijn werk. Ik wil niet alleen de schoonheid van het leven en de kracht van mensen schilderen, maar ook hun angst, verlies, pijn en verdriet. Want in het donkerste donder zijn de fonkelende sterren pas echt goed zichtbaar.
Ik werk intuïtief. Het schilderij ontstaat gedurende het proces. Ik werk niet met schetsen of voorstudies en ook het kleurenschema ontstaat al doende. Het hele proces gaat me om het vangen van dat bepaalde gevoel, het neerzetten van die typische sfeer, het raken aan die ene emotie.

Mijn Faces zijn niet zozeer portretten, eerder koppen. Ik voel niet de behoefte precies te maken wat er werkelijk is. Wel om het gevoel dat de persoon bij mij oproept, de uitstraling die iemand heeft, de intensiteit en zijn kracht te vangen. Ik houd van kleur. Het maakt me vrolijk en geeft uitdrukking aan een bepaald gevoel. Iedere kleur heeft een eigen sfeer, maar kan in zoveel nuances voorkomen en in combinatie met andere kleuren weer een heel ander beeld geven. 

info@dorithhassing.nl
06-24912800
www.facingdorith.nl