Pollie Hogenboom

Gebruikmakend van allerlei technieken creëert Pollie haar werk. Zij verbindt vormen en materialen met tekeningen van herkenbare elementen en plakt, schildert en naait totdat er een geheel ontstaat. Het werk oogt licht, kleurrijk en speels.

Momenteel ligt het accent op ontwerpen. Zo heeft zij diverse logo’s gemaakt en een mozaiekbank i.o.v. MooZenCo voor het Singelpark – tijdelijk geparkeerd in de proeftuin bij het Centraal Station. Voor de Merkelbachschool in Amsterdam is een 12 meter lange raamdecoratie in combinatie met belettering op de gevel tot stand gekomen.

In samenwerking met Lyda Bekker heeft zij enkele jaren de brochure met het cursusaanbod van de Haagweg 4 geïnitieerd, geïnventariseerd, vormgegeven en uitgegeven. Vorig jaar kwam van hen het Vlekken Gidsje uit; een tekenboekje voor jong en oud met de vlekken van muren en vloeren van de Haagweg 4 als inspiratie. Dit jaar bedachten zij het Oorspronkelijke Elementen Gidsje die tekenend omgetoverd kan worden tot leuke plaatjes.

Beeldend kunstenaar Pollie Hogenboom (Leiden, 1957) volgde de opleiding voor tekendocent aan de PABO, Grafisch Ontwerp aan het Rotterdam Grafisch Lyceum en een aantal jaren Schilderen en Grafiek aan de V.A.B.K. in Den Haag. Pollie geeft ook workshops en schrijftherapie aan kinderen. Met ‘Vrolijker Schrijven’ helpt zij kinderen aan de hand van schrijftechnieken ontspannender te schrijven en meer zelfvertrouwen te vinden.

http://www.poldersite.nl