Sanne Bavelaar

Al sinds jongs af aan raakte ik in de ban van het tekenen. De wereld om je heen kunnen vastleggen op papier. Grip krijgen op al het moois om je heen. En hoe kan het dat iets wat getekend is op plat vlak zo driedimensionaal lijkt?

Nog altijd krijg ik inspiratie door de schoonheid van de wereld om mij heen. Dit kan uiteenlopen van landschappen, steegjes, terrassen, bomen, mensen op het strand, spelende kinderen, een gezicht van iemand, insecten, een stof, een oog, een veer, een steentje, een vaas, een glas… Eigenlijk van alles waar ik schoonheid in zie!

Op schildervlak raak ik vooral geïnspireerd door schilders die door het zetten van de juiste, vaak grove streken een ogenschijnlijk gedetailleerde voorstelling creëren. Werken waarbij de hersenen voor een compleet beeld zorgen, vind ik spectaculair!

In dat opzicht merk ik dat ik mijzelf ontwikkel en dat mijn motivatie om te schilderen verandert. Wat mij steeds meer gaat fascineren, is de werking van olieverf met haar verscheidenheid aan technieken. Waar voorheen het onderwerp voor mij de doorslag gaf, ben ik op het moment vooral gericht op het proces. Schilderen met olieverf biedt oneindig veel mogelijkheden. De kennis van en de ontdekkingstocht naar deze nieuwe mogelijkheden maken dat ik meer en meer geboeid raak om te ontdekken hoe verschillende structuren bereikt kunnen worden en het 3D-effect ontstaat. Het effect dat een schilderij kan hebben in combinatie met de werking van de hersenen vind ik waanzinnig!

sanne_bavelaar@hotmail.com
http://exposanne.firebaseapp.com
Facebook: Sanne Bavelaar Paintings