Wanneer:
december 11, 2022 @ 15:00 – 17:00
2022-12-11T15:00:00+01:00
2022-12-11T17:00:00+01:00
Waar:
Galerie Café Leidse Lente
Haagweg 4
Leiden
Swing State @ Galerie Café Leidse Lente

De gepokt en gemazelde muzikanten van Swing State stoppen bekende popliedjes in een funky, jazzy jasje. De roots van deze swingende viermansformatie liggen in Leiden met zangeres Marjolein Renes als stralend middelpunt.
Op het repertoire van Swing State staan nummers van o.a. The Crusaders, Tom Misch, Donny Hathaway, The Cardigans, The Eurythmics en de Bee Gees.

Bandleden
Zangeres Marjolein Renes geeft met haar warme jazz geluid graag een eigen draai aan het repertoire. Als het even kan voegt zij daaraan wat swingende noten op de dwarsfluit toe; een oude liefde die zij bij Swing State weer heeft opgepakt.

‘Singing connects the mind with the heart and the heart with the soul.’ Neale Donald Walsch

Met Ruud Maas staat er een veelzijdige basgitarist op het podium die ook nog eens tweede stem zingt. Hij speelt in diverse bands en voorziet Swing State van groovende riffs en een melodisch fundament.

‘Never lose the groove in order to find a note.’ Victor Wooten

Robert van der Vlist is een enthousiaste drummer die vooral de lekkerste groove zoekt in de nummers. Zijn jarenlange ervaring in jazz- en r&b-bands neemt hij mee in zijn spel.

‘When you get a groove going time flies.’ Donald Fagen

Gerard Vos is een gedreven gitarist die zijn roots heeft in de blues en funk. Hij is dan ook dol op het neerzetten van funky slagpartijen en voor het spelen van een swingende solo kun je hem wakker maken.

‘If you can play the blues, you can do anything.’ Ray Charles

Boekingen en meer informatie: Gerard Vos (06) 446 996 77