Ben jij de nieuwe Rembrandt?

In 2019 is het 350 jaar geleden dat de in Leiden geboren Rembrandt van Rijn overleed. In het kader van het Rembrandt-jaar wordt onder auspiciën van Galerie Café Leidse Lente een schilderwedstrijd georganiseerd. Wij dagen kunstenaars uit om door Rembrandt geïnspireerd aan de slag te gaan. Alle disciplines zijn welkom, ook 3D en beeldwerk!

Kunstenaars van binnen en buiten Leiden kunnen zich voor € 25,- inschrijven en vervolgens vanaf 1 april (geen grap) een houten paneeltje van 30 x 40 cm ophalen in de Leidse Lente. De kunstwerken moeten voor 31 mei 2019 worden ingeleverd in verband met pers, PR en foto’s.

De werken worden bij Galerie Café geëxposeerd. De tentoonstelling wordt geopend op Rembrandts verjaardag: 15 juli om 16 uur. Tijdens de opening maakt de jury bekend wie zich de nieuwe Rembrandt mag noemen.

Je strijdt niet alleen om de eer. De eerste prijs bedraagt € 500,- plus een lidmaatschap van Galerie Café Leidse Lente en een boek over Rembrandt. De tweede prijs bedraagt € 250,- plus een lidmaatschap van Galerie Café Leidse Lente en een boek over Rembrandt.

Ben jij de nieuwe Rembrandt? Koop hier een paneeltje!