JAREN 70/80 t’s DISCOPARTY
KOM JIJ OOK? Lekker dansen en tegelijkertijd Leidse Lente steunen? Boek nu jouw ticket… en wij maken er een onvergetelijk feestje van.
Beste gasten van Leidse Lente,
In 2024 bestaat Leidse Lente 10 jaar en dat willen wij graag met jullie vieren. Echter, door de coronacrisis en de getroffen maatregelen is Galerie Café Leidse Lente financieel hard geraakt. Momenteel hebben wij betalingsproblemen vanwege de aflossing van de corona-belastingschulden en de terugbetalingen van TVL en NOW (corona-overheidssteun). Dit is extra zwaar omdat de rentabiliteit in de afgelopen tijd onder druk heeft gestaan door hogere kosten voor personeel, inkoop en energie.
Negen jaar geleden begonnen wij aan dit avontuur. Een creatieve plek met kunst, een muziekpodium, ontmoetingsplek, restaurant en café, de grootste culturele huiskamer van Leiden. Onderweg zijn er hobbels en uitdagingen geweest, maar in 2019 had Leidse Lente een mooie omzet en een goed resultaat. Ik werk vanuit mijn hart en mijn ziel en zaligheid zitten in dit bedrijf. Ik word blij als ik mijn gasten plezier zie hebben en met een glimlach de deur uit zie gaan. Dat maakt ondernemen zo’n mooi vak.
Leidse Lente is voor alle leeftijden een grote gezellige huiskamer waar je ook alleen niet alleen hoeft te zijn. Mijn personeel voelt als familie en mijn motto is dan ook om het mensen naar hun zin te maken en een mooi praatje met gasten is dan ook gewoon binnen de mogelijkheden van het personeel. Geld is ondergeschikt aan het gevoel dat je meegeeft. Natuurlijk moet het wel een gezond bedrijf zijn waarbij iedereen ook zijn verdienste eruit haalt.
Het voelt daarom zo buitengewoon oneerlijk. Ik had geen idee dat de overheidssteun eigenlijk een lening was en dat ik bovendien alles moest voorschieten vanuit mijn nog niet zo grote buffer. Inmiddels heb ik een aantal maatregelen getroffen waardoor er mogelijkheden zijn om Leidse Lente gezond te laten doorstarten en het niet noodgedwongen moet verkopen. Een van de maatregelen is dat ik op zeer korte termijn de druk eraf moet halen om een aantal kortlopende schulden af te lossen zodat er maandelijks meer ruimte ontstaat.
Daarom willen wij jullie vragen om ons te helpen zodat Leidse Lente gezond kan doorstarten en wij volgend jaar ons 10-jarig bestaan kunnen vieren.
Als jouw hart ook bij ons ligt en als je vindt dat unieke creatieve ruimtes moeten blijven bestaan, help ons dan!
Voor andere acties kun je kijken op onze website of facebook 😉
We willen jullie alvast hartelijk bedanken voor jullie steun en voor het feit dat wij een plek in jullie hart hebben.