Wanneer:
november 12, 2023 @ 16:00 – 21:00
2023-11-12T16:00:00+01:00
2023-11-12T21:00:00+01:00
Waar:
Leidse Lente
Haagweg 4
Leids Geluid @ Leidse Lente

Leids Muziek Marathon & Meer

Een middag en avond met alleen maar Leids geluid, hoe mooi is dat?! Meerdere Leidse bands zorgen deze zondag voor een zeer gevarieerd geluid. Tussen de muziekoptredens door draagt onze eigen Leidse dichteres Nesrin Almosrani enkele gedichten voor uit eigen werk.
De hongerige muziekliefhebber kan terecht voor een Leidse Lente Burger en hoeft dus niets te missen!

Len&Mar
We starten de middag met Len&Mar een, voor de Leids Lente zeer bekende band! Len&Mar, bestaande uit Lennart de Vries en Marjolijn Remijn, maakt akoestische muziek en haalt hun inspiratie uit diverse stijlen zoals folk, jazz, country en pop. Ze spelen covers en eigen werk. Ze treden vooral op in intieme settings en spelen vaak samen met percussionist Rob van Berlo.

Two Hearts Bleeding
Two Hearts Bleeding, het singer-wrongwriter-Folk-noise duo uit Haarlem (maar wel Leidse roots) zoekt graag de grenzen van het liedje op en waar nodig gaan ze er bruut overheen. ‘Gezellig’ wordt het niet tijdens hun optredens :). Maar Marc Holtman en Robert Gillesse staan met gitaar, accordeon en zang wel garant voor een muzikaal en artistiek hoogtepunt.

Harde Hond
De Leidse band Harde Hond was eind vorige/begin deze eeuw een begrip in de Leidse regio, met optredens op verschillende festivals en als vaste act in het roemruchte café The Duke. Na een pauze van bijna 20 jaar is de band sinds anderhalf jaar weer vol enthousiasme opnieuw begonnen. En hoe! Inmiddels heeft Harde Hond meerdere succesvolle optredens achter de rug bij café de Leidse Lente en tijdens het Woodstock on Water festival van 2022.

Harde Hond maakt eigenzinnige Nederlandstalige rockmuziek met een vleugje levenslied. Een hond die blaft, gromt, swingt en rockt maar ook tergend mooi jankt en teder fluistert. Een prachtig vuilnisbakkenrasexemplaar, met sporen van rock, blues, funk, folk en straatpoëzie. Een avondje Harde Hond is een avond samen lachen, dansen en huilen. Lennart, Jan, Sytho en Roeland hebben er zin in!

Uncle Bens Mercedes
Uncle Bens Mercedes (UBM) is een Leidse band die al jaren aan de weg timmert met optredens in de regio. Hun muziek is te omschrijven als akoestische poprock met nummers in een eigen jasje uit de popgeschiedenis van de afgelopen 40 jaar: van Beatles, tot Prince en Harry Styles. Maar geen nummer klinkt als het origineel, alles klinkt 100% UBM. De muziek swingt en spettert, stilstaan bij UBM is verboden!
Bezetting: Anneke Verheij – zang, Wim Overbeeke – zang en gitaar, Ruud Leeuwendaal – cajon, Cees Boele – basgitaar, Erik Jan Boele – gitaar

Nesrin Almosrani
Nesrin Almosrani werd geboren in Salamiya (Syrië) en vluchtte in 2015 naar Nederland. Nauwelijks was zij begonnen aan haar studie Nederlands, of er welden in deze voor haar nieuwe taal allerlei gedichten op. Dit resulteerde in haar eerste zeer succesvolle dichtbundel Vraag niet over de tijd (2019).
Nesrin Almosrani verkent in haar werk niet alleen eeuwige thema’s als liefde, schoonheid en dood, maar toont zich ook een zeer scherp observator van de Nederlandse samenleving in al haar eigenaardigheden. Met haar gedichten slaat Nesrin Almosrani een brug tussen de Arabische wereld en het Westen. Door de rijkdom aan perspectieven en poëtische zeggingskracht nemen haar gedichten een unieke plaats in in de Nederlandse literatuur van dit moment.