Plancktoon is Nederlandstalige popmuziek, geschreven, uitgevoerd en opgenomen door Freerk van Oudheusden en Casper Berkhout, in samenwerking met andere muzikanten. Het geluid van Plancktoon doet aan van alles denken, maar heeft onmiskenbaar iets eigens. Met soms een tikkie ’80s, indie of electro. Momenteel is Plancktoon druk bezig met voorbereidingen voor live shows vanaf het najaar.

Hoe een beetje pielen met een ukelele uitmondt in een misschien wel universele herinnering aan heerlijke dagen aan het strand. Dagen die eigenlijk eindeloos zouden moeten duren. Hiermee maakt Plancktoon een ideale zomertrack voor onderweg.

Nooit Meer Onder voegt weer een nieuwe kleur toe aan het palet van het popduo. Het refrein is een gevecht tegen de vergankelijkheid. Een bezwerende tekst (‘De zon gaat nooit meer onder’) tegen de achtergrond van volhardende dissonanten. Maar allemaal wel lekker in het gehoor. ,,Vergeleken met onze eerdere liedjes heeft dit weer wat meer snaren en wat minder electro. Maar nog steeds wel herkenbaar springerig en vol in de beats. Maar bovenal is het zo’n liedje voor onderweg, dat lekker doorjakkert.” zegt Placktoon-initiatiefnemer Freerk. Ook Casper heeft een beeld bij het liedje. ,,Ik hou heel erg van die cadans. Het doet me een klein beetje denken aan ‘Zoutelande’ van Bløf, maar dan anders natuurlijk”, vult hij aan.