Het Reikiverhaal dat we allemaal kennen is het verhaal van Mikao Usui en zijn zoektocht naar het helen met de handen zoals Jezus dat deed, in het Japan van eind 19e eeuw. Een wonderlijk verhaal dat niet helemaal te verifiëren bleek. Twijfel ontstond al gauw bij kritische Reikibeoefenaars en er werd aangenomen dat de vertelster van het verhaal, Hawayo Takata, het een en ander zou hebben verzonnen. Maar is dat echt zo? Nieuw onderzoek wijst op rehabilitatie van Hawayo Takata. De Australische Reikimaster Elisabeth Latham deed gedurende 30 jaar onderzoek naar het Reikiverhaal waarbij ze Takata’s versie als leidraad nam. Ze kwam op het spoor van een man met een wonderlijk leven: een van de eerste Christenen in Japan, gewijd predikant, hoofd van de Doshisha school, bevraagd door zijn leerlingen over zijn geloof, met omzwervingen over de hele wereld… Alleen, zijn naam is volgens Elisabeth Latham niet Mikao Usui maar Tokio Yokoi. Hoe zit dat?

Jojan Jonker vertelt het bloedstollende verhaal van het onderzoek van Elisabeth Latham in de historische en spirituele context van Japan. Kom luisteren!

Galerie Cafe Leidse Lente wordt op zondag 10 maart omgetoverd tot Reiki dojo. Je bent welkom vanaf 10.00 uur. We starten om 10.30 met het programma waarbij we in de ochtend Reiki met elkaar uitwisselen, vervolgens wordt een heerlijke vegetarische lunch geserveerd en in de middag is de lezing van Jojan Jonker met aansluitend gelegenheid voor het stellen van al je vragen. 

Meld je aan bij Lies Pennings efpennings@gmail.com of whatsapp +31648258800. Je bijdrage is €75,- inclusief lunch en drankjes. Je betaalt eenvoudig via deze link. Laat gelijk even weten of je een Reikitafel kunt meenemen. Parkeren kan op het parkeerterrein Haagweg.