Wanneer:
november 17, 2023 @ 21:30 – 23:30
2023-11-17T21:30:00+01:00
2023-11-17T23:30:00+01:00
Waar:
Galerie Café Leidse Lente
Haagweg 4
Leiden
Vetschiller @ Galerie Café Leidse Lente

Vetschiller maakt zijn eigen muziek, in z’n moerstaal, met teksten die het beluisteren waard zijn. Vetschillers muziek is dansbaar en vrolijk, soms met een randje Balkan of ska, maar nodigt ook uit tot genietend luisteren. Vetschiller heeft een zwak voor film en theater. Een optreden van Vetschiller is dan ook meestal meer dan een concert. Door toevoeging van acteurs en filmbeelden wordt er een show van gemaakt, waar maar al te vaak ook het publiek bij betrokken wordt. Zo maakte Vetschiller de interactieve fitness-show

“Laat Vetschiller uw vet schillen” en de al even interactieve tekstschrijverstalentenshow “tXt-factor”. Het gaat goed met Vetschiller, met optredens bij o.a. Het einde vande wereld, het Onderuit festival, het Magneetfestival, als opener voor De Kift, en bij de première van de film Tussen de Rijnen, waarvoor Vetschiller ook de muziek maakte. Daarnaast speelde Vetschiller veel in het Leidse regionale circuit. Het repertoire is door de vele optredens dansbaarder geworden, zonder dat Vetschiller zijn eigen geluid heeft ingeleverd. Vetschiller voelt zich thuis op grote podia,maar schuwt ook de kroegen en de galeries niet. Vetschiller vindt het heerlijk om op te treden en weet dat ook over te brengen op het publiek. “Het speelplezier spat er vanaf” is een veelgehoord compliment na afloop.

Mars: zang en gitaar, Gerard: gitaar en zang, Taco: bas en zang, Ton: drums en zang, RenkJan: viool en zang

3voor12
Vijf energieke mannen in skipakken krijgen al snel de zaal in een goede feeststemming. Halverwege het optreden wordt er opeens een licht de zaal ingeworpen en twee mensen in nogal rare kleding lopen, al trekkend aan een touw, richting podium. Wat blijkt: er wordt een denkbeeldige berg beklommen. Ook doet de band zijn naam eer aan. Het vet word letterlijk geschild deze avond. Door attributen zoals hoelahoeps en skippyballen die de zaal in worden gegooid, eindigt Brogum als een grote gymzaal.