Wanneer:
september 29, 2017 @ 21:00 – 23:00
2017-09-29T21:00:00+02:00
2017-09-29T23:00:00+02:00
Waar:
Galerie Café Leidse Lente
Haagweg 4
2311 AA Leiden
Nederland
Kosten:
Gratis
Sideways @ Galerie Café Leidse Lente | Leiden | Zuid-Holland | Nederland

Sideways
Semi-akoestisch piano-zang-duo

Sideways is opgericht in 2014 en wordt gevormd door Vincent Rietbergen en Pieter Hoogland. Samen speelden Vincent en Pieter 5 jaar lang in de band Buster, met vele optredens in de Randstad. Met hun mix van semi-akoestische pop en rocksongs in een eigen, origineel jasje hadden ze met Buster veel succes.
Maar op een gegeven moment was het tijd voor iets nieuws, helemaal terug naar de basis met alleen zang en daarnaast piano of akoestische gitaar met wat percussie. En zo keerden ze terug naar het begin, toen ze startten als duo met mooie samenzang als handelsmerk.

Pieter speelt al sinds zijn 10e piano, en is daarnaast inmiddels een geroutineerde zanger en gitarist. Het zangtalent van Vincent kwam al op jonge leeftijd naar voren, en hij zingt al sinds zijn 18e in bands. Met deze twee rasmuzikanten zit het muzikaal gezien wel snor, en al snel hadden ze een groot repertoire van ruim 200 prachtige nummers, van popklassiekers van Billy Joel, John Hiatt en Coldplay tot Nederpop van Acda en de Munnik, Klein Orkest, Boudewijn de Groot en Ramses Shaffy. Door het grote repertoire zijn ze in staat snel te schakelen en in te spelen op de wensen van het publiek. Laat je muzikaal verrassen door Sideways!

Vince Rietbergen – zang en percussie

Pieter Hoogland – piano en akoestische gitaar en zang

Een greep uit het Sideways repertoire…..
Beth Hart – Bob Dylan – David Gray – Red Hot Chili Peppers – Live John Hiatt – Coldplay – Acda & de Munnik – André Hazes – U2 – Bløf Pearl Jam – Jack Johnson – Paul Simon –– Billy Joel – Gavin deGraw Monty Python – Robbie Williams – The Boomtown Rats – Ramses Shaffy – The Beatles – Bløf – Amazing Stroopwafels